nl | fr | en

Nieuws

donderdag, 5 december 2019

Na iets meer dan een jaar als dirigent van Brassband Buizingen, heeft Harmen Vanhoorne beslist om begin 2020 naar Nieuw-Zeeland te verhuizen, nieuwe muzikale en professionele uitdagingen tegemoet. De Belgische trompettist Simon Van Hoecke zal hem met onmiddellijke ingang opvolgen.

Brassband Buizingen olv Harmen Vanhoorne op BBK 2019
Brassband Buizingen op het Belgisch Brassbandkampioenschap 2019 (foto cubrass.nl)

Onder Harmens muzikale leiding wist de band heel wat nieuwe muzikanten aan te trekken en zich opnieuw te profileren in de Belgische brassbandcompetitie. Als kroon op het werk behaalde de band tijdens het recente Belgische brassbandkampioenschap een vierde plek, met hetzelfde aantal punten als de derde. 

Harmen Vanhoorne:

Harmen VanhoorneHet was een zeer uitdagende maar opwindende reis. Mijn verhuis naar Nieuw-Zeeland staat me echter niet toe de band te blijven leiden.

Het was voor mij een eer het dirigentschap over te nemen bij Brassband Buizingen, een band met een sterke reputatie en palmares. Voor de hand liggend was het niet: in een tijdspanne van een jaar verwelkomden we een heel aantal nieuwe muzikanten in onze rangen en schoven wat met enkele ervaren muzikanten - dit maakte het voor mij zeer interessant, want ik kon alle deze talenten niet enkel ontdekken maar ook herontdekken.

Ik ben ervan overtuigd dat de band bij Simon in bekwame handen is, en wens hen een mooie toekomst toe!

De band vond in Simon Van Hoecke een enthousiaste opvolger. Simon is 1ste solist trompet aan het Orchestre Philharmonique du Luxembourg en docent trompet aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen; in de wereld van de blaasmuziek kent u hem vooral als dirigent en componist..

Simon Van Hoecke:

Simon Van HoeckeIk ben me bewust van de rijke geschiedenis van Brassband Buizingen, de prominente plaats die ze steeds heeft ingenomen en van de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Ik kijk er naar uit verder te werken op de basis van mijn voorgangers en de band naar muzikale hoogtepunten te leiden. Met mijn achtergrond als orkestmusicus, pedagoog en componist hoop ik de muzikanten van Brassband Buizingen te inspireren, alsook een waardevolle bijdrage te leveren aan de Belgische brassbandcultuur.

Brassband Buizingen blikt terug op een intens maar geslaagd jaar en wenst Harmen van harte te bedanken voor zijn inzet en overgave.

Tegelijkertijd verheugt de band zich op nieuwe projecten met Simon aan het roer. Wij zijn ervan overtuigd een goede keuze te hebben gemaakt en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en boeiende toekomst.

Brassband Buizingen is momenteel nog op zoek naar enkele vaste muzikanten; geïnteresseerden kunnen zich graag melden via info@brassbandbuizingen.be.

Terug naar vorige pagina

Partners

Lemca